Studentpresenter

studentpresentStudenten markerar ett viktigt slut i våra liv men också en början på något nytt och spännande. Vi brukar säga att det är efter studenten som vi går in i vuxenlivet av flera anledningar – många flyttar hemifrån kanske för att resa eller för att studera på annan ort och  andra går direkt in i arbetslivet. Hur som helst är studenten en tid att firas och visa uppskattning och stolthet till personen som tar studenten.

 

Traditionella och moderna studentpresenter

 

Det finns flera högtider och tillfällen att ge bort presenter men en av de viktigaste är kanske studentpresenten. Med hjälp av presenten kan vi visa tacksamhet, respekt och hjälpa till vidare i livet som kommer efter skolgången. Beroende på vem som tar studenten och vilken relation man har till personen finns det olika studentpresenter som passar för alla. Mer traditionella presenter att ge bort i vid student är glas av alla dess slag, vinglas, whiskyglas, ölglas eller champagneglas för att nämna några. Andra traditionella studentpresenter är smycken. Det finns smycken som passar de flesta med allt från armband till henne till manchettknappar till honom. Äkta silver eller guld smycken passar de flesta och för att presenten ska bli ännu mer minnesvärd och personlig är gravyr ett smart tillägg.

 

Är det bror eller syster som tar studenten och ska sedan studera på annan ort och flytta hemifrån? Eller är det  dottern som ska flytta hemifrån och börja arbeta direkt efter studenten? Mer moderna studentpresenter kan då vara dekorationer att smycka det nya hemmet med. Allt från kuddar till tavlor. Kanske ett fint förkläde med graverat namn utanpå? Eller en fin vas eller fotoram att bevara minnen i? För att göra det extra minnesvärt kan man alltid gravera in något speciellt på presenten – då kommer den garanterat bli uppskattad och oförglömlig.

 

Välj gravering för en mer personlig och minnesvärd present

 

Med en gravering inristad på föremålets yttersta lager får presenten en extra speciell och unik detalj. Det spelar nästan ingen roll vilken studentpresent du har valt – det går att gravera det mesta inom presenter. Varför inte gravera de där fina champagneglasen till vännen? Eller gravera det vackra silverarmbandet till barnbarnet? Gravering är egentligen en liten detalj som gör presenten mer lyckad och ensam i sitt slag. En fickplunta med en namngravering eller snapsglas med årtal eller datum ingraverat skapar en mer personlig och makalös studentpresent till personen och skapar ett speciellt och betydelsefullt minne.

 

Det kan dock vara svårt att bestämma sig för vad man ska gravera på studentpresenten. Det brukar vara populärt att gravera exempelvis namn, smeknamn, datum, citat eller ordspråk beroende på tillfälle och syfte av presenten. Vad du än väljer för gravering kan inte presenten bli fel. Ett tips för studentpresenten är att gravera exempelvis med namn eller datum för att minnas och bli påmind om den här lyckliga stunden och dagen. Eller gravera ett särskilt budskap i form av en hälsning till studenten som ger styrka och mod inför det stora klivet ut i vuxenlivet.